Posts Tagged ‘movies’

1

It was 34 years ago. We were taken to others places as Hoth, Dagobah and the Cloud City. We were introduced to Yoda, Lando Calrissian and Boba Fett. We learned much more about the Force and about who was Luke’s father. C-3PO told us about the chances of surviving an asteroid field…

According to Wikipedia, following a difficult production, “The Empire Strikes Back” was released on May 21, 1980, and initially received mixed reviews from critics, although it has since grown in esteem, becoming the most critically acclaimed chapter in the “Star Wars” saga and is considered one of the greatest films ever made. It became the highest-grossing film of 1980 and, to date, has earned more than $538 million worldwide from its original run and several re-releases. When adjusted for inflation, it is the 12th-highest-grossing film in North America. Read more about “The Empire Strikes Back” on Wikipedia and IMDb.

Empire_strikes_back

To mark the 34th anniversary of the release of “The Empire Strikes Back” in cinemas, I ask how much you remember about Episode V:

Use the Force! If you fail, the answers are in the end of this post.

01) ‘I’ve found them… repeat, I’ve found them’ were the words that signalled that Luke and Han were found after their night in the frozen wastes of Hoth. But what was the call sign of the officer who said it?
a) Rogue Two
b) Rogue Three
c) Rogue Five

02) Deep inside the Hoth base, Han tells Leia: ‘You like me because I’m a …’
a) Rascal
b) Scoundrel
c) Nerf Herder

03) According to C-3PO, what are the odds on successfully navigating an asteroid field?
a) Three million to 1
b) 3,720 million to 1
c) 3,720 to 1

04) To which Han replies:
a) I’ll take those odds
b) Never tell me the odds
c) Then I’m a dead cert, kid

05) Why was it impossible for the Millennium Falcon to go to light speed?
a) The hyperdrive motivator was damaged
b) No-one could remember how to do it
c) Han accidentally blasted the hyperdrive motivator

06) On Dagobah, who does Luke see in the vision in the cave?
a) Obi-Wan Kenobi
b) Leia
c) Darth Vader

07) ‘I don’t believe it,’ says Luke when Yoda raises his x-wing from the swamp. How does Yoda respond?
a) Believe it you must
b) I don’t believe it either
c) That is why you fail

08) On Dagobah, after a training session with Yoda, Luke Skywalker sensed a cold feeling coming from a cave. What did Yoda reply when Luke asked him what was in it?
a) Only what you take with you
b) Your destiny
c) Your fear

09) And in what material is Han frozen?
a) Carbon dioxide
b) Carbonite
c) Carbon monoxide

10) Which of Luke’s hands is cut off by Darth Vader?
a) His left hand
b) His right hand
c) Both hands

11)What insult did Princess Leia NOT use against Han Solo in The Empire Strikes Back?
a) Nerf Herder
b) Laser Brain
c) Junk Dealer

12) By her own admission, who or what would Princess Leia rather kiss than Han Solo?
a) A droid
b) A wookie
c) A Tauntaun

13) When left hanging below Cloud City, whom does Luke call for first?
a) Leia
b) Han
c) Ben Kenobi

14) What were the last words spoken on Dagobah ?
a) No, there is another
b) May the Force be with you
c) I will return, I promise

15) Which actor did not appear in the original cinema release, but was edited in for the DVD release?
a) Ian McDiarmid
b) Peter Cushing
c) Alec Guiness

Photo Gallery:

Answers for the Quiz:

01-a
02-b
03-c
04-b
05-a
06-c
07-c
08-a
09-b
10-b
11-c
12-b
13-c
14-a
15-a

SW Picture of the Day

Posted: May 19, 2014 in cinema, movies
Tags: , ,

Vader: There is no escape! Don’t make me destroy you. Luke, you do not yet realize your importance. You’ve only begun to discover your power! Join me, and I will complete your training! With our combined strength, we can end this destructive conflict, and bring order to the galaxy.
Luke: [angrily] I’ll never join you!
Vader: If only you knew the power of the Dark Side. Obi-Wan never told you what happened to your father.
Luke: He told me enough! He told me you killed him!
Vader: No, I am your father.
Luke: [shocked] No. No! That’s not true! That’s impossible!
Vader: Search your feelings; you know it to be true!
Luke: NOOOO! NOOOOOOOO!!!

5

17 May 1980 (USA Premiere) – 17 May 2014. The Empire Strikes Back 34th Anniversary!

May the Force be with you!

hr-gigerHans Rudolf Giger
5 February 1940, Chur, Graubünden, Switzerland – 12 May 2014 (aged 74), Zürich, Switzerland

Alien designer H.R. Giger dies at 74

The Swiss artist and designer of Ridley Scott’s Alien, H. R. Giger, has died aged 74. Giger died in hospital on Monday (12) after he fell down stairs at his Zurich home.

Source: BBC News.

MUSEUM, ALIEN, EROEFFNUNG, AUSSTELLUNG, SCHLOSS

Born in 1940, Hans Ruedi Giger was best known for his ‘Xenomorph’ alien in Scott’s sci-fi horror masterpiece for which he won a visual effects Oscar in 1980. He studied architecture and industrial design in Zurich and was known for creating strange dreamscapes.

Meticulously detailed, Giger’s surrealist paintings were usually produced in large formats and then reworked with an airbrush and usually feature scenes of humans and machines fused together. Giger described his style as “biomechanical”. One of his pieces in particular – Necronom IV – inspired the alien killer in Sir Ridley’s hit film. He also worked on Alien 3 (1992) and, more recently, appeared in a documentary about director Alejandro Jodorowsky’s unmade film of the book Dune.

giger-4

giger-7

Stewart Jamieson a friend and colleague of the artist said it was “natural that people will look at Alien as being his biggest impact because of its attention but his legacy is far more than that”. “He was one of the primary surrealist artists of his generation,” he told the BBC. “He never considered himself a film designer, he was an artist and Alien was a different canvas for him to work on.”

British film director Edgar Wright tweeted: “RIP the great HR Giger. The Swiss surrealist who made night terrors into unforgettable art. We will miss you.”

giger-6

giger-1

Giger’s vision of a human skull inside a machine appeared on the cover of Emerson, Lake and Palmer’s 1973 album, Brain Salad Surgery. He also designed covers for Debbie Harry’s solo album, Koo Koo.

Despite the dark nature of Giger’s work, Mr Jamieson said: “The old adage that you can’t judge a book by his cover was appropriate with him. He was a very sweet man. The first time we met, I was amazed by how generous and shy he was.” In 1998, Giger opened his own museum in Gruyeres, Switzerland, which alongside his own paintings and sculptures, displays works from his own art collection from the likes of Salvador Dali, Dada and Ernst Fuchs. The museum is run by the artist’s wife, Carmen Maria Scheifele Giger. In December 2004, Giger received the prestigious award, La Medaille de la Ville de Paris, at Paris City Hall.

ALIEN

giger-5

giger-3

Last year, he was inducted into the Science Fiction Hall of Fame in Seattle, along with fellow inductees, David Bowie and JRR Tolkien. His work has also been exhibited around the world, including recent retrospectives in Hamburg, Germany, Moscow and Istanbul.

Film Contribution:

Dune (designs for unproduced Alejandro Jodorowsky adaptation of the Frank Herbert novel; the movie Dune was later made in an adaptation by David Lynch.)
Alien (designed, among other things, the Alien creature, “The Derelict” and the “Space Jockey”)
Aliens
Alien 3 (designed the dog-like Alien bodyshape, plus a number of unused concepts, many mentioned on the special features disc of Alien 3)
Alien: Resurrection
Poltergeist II: The Other Side
Killer Condom
Species (designed Sil and the Ghost Train in a dream sequence)
Batman Forever (designed radically different envisioning of the Batmobile; design was not used in the film)
Future-Kill (designed artwork for the movie poster)
Tokyo: The Last Megalopolis (creature designs)
Prometheus (the film includes “The Derelict” spacecraft and the “Space Jockey” designs from the first Alien film, as well as original extraterrestrial murals created exclusively for the new movie. Unlike Alien: Resurrection, the film credited H. R. Giger with the original designs.)

Read more: Wikipedia.

.

Artwork:

12

6

7

4

3

9

5

10

2

8

11

12

13

The Force is strong with this one…

Black Milk is a fashion brand from Australia, specialized in fictional themes like Harry Potter, Lord of the Rings, superheroes, Game of Thrones, and of course, Star Wars! So if you have a geek girlfriend how about you gift her with a Darth Vader bathing suit or a Boba Fett dress? Maybe she can prefer the C3P0 leggings… The pieces range from 95 to 100 dollars each, but it’s a small price to pay because it is a limited edition.

See all the Star Wars Black Milk Clothing Collection here  or click here to visit their site to know more about others collections. And may the Force be with you!

bobafettdressback

bobafettdressfront

c3posuitback

c3posuitfront

deathstardressback

deathstardressfront

frozenhandressback

frozenhandressfront

leiadressback

leiadressfront

r2d2c3poleggingsback

r2d2c3poleggingsfront

r2d2dressback

r2d2dressfront

vadersuitback

vadersuitfront

yodasuitback

yodasuitfront

banner

I saw this movie when I was the same age of its protagonist, in the early of the 80s. Three decades later, I found this Christiane Felscherinow interview to the reporter Max Daly from Vice in December 2013. I’m reblogging the full text here but you can read the original post on Vice’s page clicking here.

‘I WILL DIE SOON, I KNOW THAT': MEETING THE REAL CHRISTIANE F

ChristianeF

Christiane Felscherinow was still a child when she became the most famous heroin addict in the world. Her descent, aged 13, into heroin addiction and prostitution on the streets of West Berlin was turned into a book—We Children of Bahnhof Zoo—and then a grim biopic, Christiane F, in 1981.

Thanks to a cameo from David Bowie and all the footage of disturbingly young people injecting heroin, the film quickly became a cult hit. And it wasn’t long before the real Christiane F was catapulted from a life of shooting up and turning tricks in West Berlin’s public toilets to becoming the so-called “junkie princess,” injecting heroin while hanging out with artists and celebrities in Los Angeles.

Three decades later, aged 51 and living back in Berlin, Christiane recently published her memoir, Christiane F – My Second Life. Her health is failing as a result of the hepatitis C she contracted in the 80s, but she spoke with me about some of the stuff that’s happened to her since she was thrust into the international spotlight 30 years ago.

VICE: Going back to 1981, what was it like seeing the film for the first time?
Christiane: The producers invited me to see the film before it was released. They told me David Bowie would be there, too. He came with his personal convoy to pick me up — I was so crazy about meeting him; I had to take a lot of cocaine to deal with it. I took a friend of mine for support, but she just collapsed the moment she saw Bowie. I started shaking when he opened the door to his car and asked me to ride with him to the movie.

But I was quickly disappointed, because he had a beard and he was so skinny and small. I loved the Diamond Dogs — he seemed to be this extraordinary figure on that. But next to me in the car he just looked little and weak, like my father. I thought David Bowie was going to be the star of my movie, but it was all about me.

christiane-f-poster

Was it an accurate portrayal of your life?
On the whole, yes. But I actually don’t like the film that much; it doesn’t describe how I grew up, how I was neglected by my parents. My father was a drinker and he abused my sister and me. He was choleric and my mom just did nothing, She was more into her affair with another man and her beauty. I was so lonely when I was a kid. I just wanted to belong; I was struggling with the world.

So how did the sudden celebrity status hit you after the book and film were released?
I mean, I was 16 when I did the book, and I just wanted to talk. It was therapy for me. We just thought the book would be special interest, just one book among thousands. But we were so wrong. Suddenly I was famous, but I wasn’t able to work out what this would mean to my life. To the public I was the famous drug addict, like an exhibit. They all wanted to talk to me, to see me and to ask, “Will she make it or not? Is she dead yet? Is she still an addict?” They didn’t want me as a neighbor or their son’s girlfriend. Christiane F is cool from afar, but not too close, please! They’re not interested in anything about me, besides being a junkie. That’s the reason why I regret doing the book and film.

You started off anonymous. Why did you decide to break cover?
Because I was damn young and simply didn’t know what it would mean to my life. And nobody took care of my interests. That’s why. Bernd Eichinger [the film's producer] asked me to do promotion for the movie in the US because Natja Brunkhorst, who played me, was too young and her father wouldn’t allow her to go to America. I was 19 years old and thought I could deal with it, but I was wrong.

What happened when you came to the US?
I met a lot of inspiring people. For example, Rodney Bingenheimer, the famous DJ who promoted punk bands like Blondie and The Ramones. I loved Pasadena, and I had a chance to live there, but then I was arrested with a few grams of heroin and opium, and I wasn’t allowed to come to the US any more.

That sucks. When you went back to Germany you ended up going out with Alexander Hacke—the guitarist in the German industrial band Einstürzende Neubauten—and living with Nick Cave, right?
Oh, he was a friend of a friend and he used my place as a hideout because he had a really bad problem with heroin back in the 80s. He didn’t know where else to go, because the media gave him no privacy. He stayed at mine for a couple of months. I’m happy he got rid of his problems and has a family now.

In the late 80s, while you were living with some publishers in Zurich, you became a regular at the Platzspitz, a park where drug dealing and taking was completely legal. What was that like?
In Zurich, I lived between literature stars and the heroin scene. Platzspitz was the biggest open-air drug scene in Europe at the time. It was like Disney World for junkies. Zurich is a small town and its drug scene was huge in those days. On some days there were almost 3,000 junkies hanging out there, using drugs, getting drunk. I stayed there for weeks sometimes. It was like a market; they had tables offering any kind of drugs. But people started dying and getting infected with HIV and hepatitis C. The area became a heap of garbage and there was an open war between rival drug gangs, so the Swiss government shut it down in the 1990s.

christianefmoviestillIn the movie, Christiane was played by the 14 year old actress Natja Brunckhorst. More about this actress on Wikipedia.

There were some pretty explicit scenes of drug use in Christiane F. But then there was the Bowie soundtrack. Do you think the film scared people away from heroin or glamorized it?
Not everyone was put off by it. We soon had the problem that many young people thought that what I’d experienced was glamorous and romantic. Even when the book became a required text in schools, I noticed that kids were more fascinated than upset about what they read. So Stern [publishing] published a factbook, which they handed to teachers and parents, with information about how to deal with teens who were fascinated by the story of Christiane F. I hope that My Second Life scares people away from taking drugs more than my first book. I’m quite sure it will. It describes how much pain I’ve had in my life, and [explains] that I will die a very early and painful death.

What do you think draws people into your story?
I’ve always asked myself that and I simply don’t know. I’m nothing special. I haven’t done anything special. I’m not even a special junkie—thousand of people have a similar story to mine.

Why do you think junkies are seen as such social pariahs?
It’s stupid. You are admired, even though you take drugs, just as long as you’re something special—a musician or a painter. But if you’re a drug user and you have none of these talents, you’re deemed useless to society. You are seen as anti-society. Society doesn’t accept addicted people, but they do accept, for example, parents who drink a bottle of wine every other day and leave their kids with foreign nannies, because they want to work and to party. I don’t get it.

Three of your close friends had died by the time the film came out. Did telling your story save your life?
If anything, it has probably shortened it. I wouldn’t have had all the royalty money, so maybe I wouldn’t have been able to buy heroin for so many years. Maybe I would have got clean earlier and would be in a better condition today.

But you’re alive…
I always kept my aspiration. I am fascinated by chances, even though I didn’t always make the best of them. And I have an order to my chaos. I’ve always wanted to look good, to feel good, to have a shower and a home. I’m still happy about these little touching things in life.

Why do you think you never gave up drugs?
I never wanted to give them up. I didn’t know anything else. I decided to live a different life to other people. I don’t need a pretence to stop.

How is your health now?
I’m on methadone. Sometimes I have a joint. I drink too much alcohol. My liver is about to kill me. I have cirrhosis because of hepatitis C. I will die soon, I know that. But I haven’t missed out on anything in my life. I am fine with it. So this isn’t what I’d recommend: this isn’t the best life to live, but it’s my life.

.